Hlavní obsah

Použil auto jako zbraň proti policistovi, luxusní BMW propadlo státu

Právo, tom
Kopřivnice

O tom, že použít auto jako zbraň není dobrá volba, se přesvědčil sedmadvacetiletý řidič z Kopřivnice. Ten v dubnu letošního roku několikrát najel na policistu, až jej srazil k zemi. Do vězení sice nemusí, ovšem o své luxusní BMW 320 D natrvalo přišel.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila BMW, se kterým řidič najel do policisty.

Článek

„Soud ho za násilí proti úřední osobě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky odsoudil k odnětí svobody v trvání dvou let s podmíněným odkladem a dále k zákazu řízení motorových vozidel na tři roky. Zároveň soud rozhodl, že osobní vozidlo propadne státu,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Případ se udál počátkem dubna v Kopřivnici. Opilý řidič, navíc pod vlivem drog, projížděl vysokou rychlostí městem a policejní hlídka se jej pokusila zastavit.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila BMW, se kterým řidič najel do policisty.

„Nejdříve narazil do dveří policejního auta, ze kterých vystupoval policista. Následně do něj najel znovu, srazil ho na zem a pokusil se ujet. Zakročující policista prostřelil ujíždějícímu vozidlu zadní pneumatiku. Vyděšená spolujezdkyně chtěla, ať zastaví, řidič však pokračoval v jízdě. Vytáhla mu klíčky ze spínací skříňky, čímž jej donutila zastavit,“ popsal policejní mluvčí Petr Gřes.

Policista utrpěl jen mírné zranění, které si vyžádalo jednorázové ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám