Hlavní obsah

Na Jičínsku se ztratil senior s Alzheimerovou chorobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořice (Jičínsko)
Aktualizováno

Policie v okolí Hořic na Jičínsku od sobotního odpoledne pátrala po 76letém Zdeňku Raškovi. Muže v podvečerních hodinách našli lidé ve středočeské obci Valy 30 kilometrů od Jičína a upozornili policii. Rašek odešel na procházku a nevrátil se. Jeho manželka se pak obrátila na policii, která do pátrání nasadila i vrtulník.

Foto: web MÚ Hořice

Ztracený senior, po kterém pátralo na sto lidí v okolí Hořic na Jičínsku.

Článek

Vzhledem k jeho nemoci mohl být dezorientovaný. Podle informací z místa bydliště však má bývalý učitel dobrou fyzickou kondici, proto mohl ujít značnou vzdálenost. Mobilní telefon, který by měl mít u sebe, byl vybitý, nebo vypnutý, takže jej nešlo lokalizovat.

„Původně se měl muž pohybovat v části Hořic mezi sídlištěm a Libonicemi, v okolí autobusového nádraží. Nyní jsme již okruh, na němž se pátrá, rozšířili na širší okolí. Jedná se zhruba o desetikilometrový okruh kolem Hořic,“ uvedla mluvčí krajské policie Lenka Burýšková.

Nasazeni byli policisté, hasiči a další dobrovolníci, celkem asi sto lidí, také psovodi a ve vzduchu vrtulník s termovizí. Vylepovali se rovněž letáky s podobou ztraceného muže.

Foto: web MÚ Hořice

Ztracený senior, po kterém pátrá na sto lidí v okolí Hořic na Jičínsku.

Rašku policie hledala již loni v září, když odešel do lesa na houby a nevrátil se. Muže pak našli lidé na hlavní silnici z Hořic do Ostroměře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám