Hlavní obsah

Místostarosta Vytopil mohl být zavražděn nejen kvůli dítěti, ale i pro peníze

Právo, Petr Kozelka
Brno

Proč musel loni na začátku září zemřít mladý místostarosta Brna-Židenic Aleš Vytopil? Po více jak roce od vraždy vychází při jednání s jeho údajnými vrahy před brněnským krajským soudem na povrch možné motivy. Vedle hádek o výchovu dcerky, kterou měla Vytopilova milenka Pavla A. se svým bývalým přítelem a jedním z údajných vrahů Filipem Onderkou, mohly hrát roli i peníze.

Foto: Petr Kozelka , Právo

Eskorta přivádí k soudu Filipa Onderku a jeho exmanželku Radku.

Článek

Místostarosta měl totiž dát poměrně velký balík do podnikání právě s Onderkou a Pavlou. Kromě Onderky je z vraždy obžalovaná i jeho exmanžela Radka, oběma hrozí až 18 let.

„Vytopil toužil po dítěti, které nemohl s manželkou mít. Proto si myslím, že začal chodit s milenkou, která měla dvě děti. Hledal rodinný život. Od Onderky přebírali dvě hospody. Vytopil do ní dal hodně peněz. Chtěl si s milenkou zařídit byt. Kupoval také hodně věcí pro děti. Když jsem se ho ptala, jestli z něj tahá peníze, přitakal,“ prohlásila před soudem Vytopilova sekretářka a známá.

Upozornila, že v osudný den, kdy byl 9. září 2011 na schůzce v Mariánském údolí v Brně zavražděn, měl mít místostarosta u sebe až 1,4 miliónu korun jako odstupné pro Onderku za jeho hospodu. Navíc se prý s milenkou Pavlou často hádal o peníze, neboť musel sám všechno platit.

Chtěl se vrátit k manželce

Tuto verzi potvrdila i Vytopilova manželka Sylvie, podle které za ní záletný muž přišel dva dny před svým zavražděním s tím, že se chce vrátit domů, protože z něj milenka jen tahá peníze. „Než zmizel, řekl mi, že už ho to zmáhá. O víkendu se ke mně chtěl nastěhovat zpátky. Přišel, že se chce ke mně vrátit, jestli by mi to nevadilo. Dokonce jsme plánovali, že v říjnu spolu pojedeme na dovolenou. Chtěl mi to asi vynahradit,“ uvedla Vytopilová.

Podle státní zástupkyně zavraždili Vytopila po předchozí domluvě bývalí manželé Onderkovi. Po smrti nebožákovi podle spisu uřízli hlavu, tělo pak zakopali u silnice na Brněnsku, zatímco hlava se nenašla. Onderka vinu svádí na svou exmanželku, která prý po hádce o výchově dcery Onderky a Pavly A., o kterou se chtěli starat jak Vytopil, tak Onderková, místostarostu z bezprostřední blízkosti střelila do hlavy. Obžalovaná se hájí tím, že Vytopila nikdy v životě neviděla. Proces bude pokračovat příští týden výslechy znalců, do konce měsíce by pak mohl padnout i verdikt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám