Hlavní obsah

Bití musela pět let snášet žena z Náchodska, druh jí zlomil i žebro

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Pět let vydržela mladá žena z Červeného Kostelce na Náchodsku fyzické a psychické týrání od svého druha, který jí v jednom případě dokonce zlomil žebro. Žena utekla až začátkem října po napadení a vyhrožování smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejméně pět let násilí si vytrpěla třiatřicetiletá žena od svého o 15 let staršího druha. Bil ji, když se opil.

„V poslední době se podle ženiny výpovědi útoky stupňovaly a byly stále intenzivnější. Přesto je snášela, i když jí fyzicky ubližoval, a dokonce jí zlomil žebro,“ sdělila mluvčí policie Eva Prachařová.

To se rozhodla změnit po posledním útoku, kterému čelila v pondělí 8. října. Násilník se vrátil po sedmé hodině večer domů a se svou družkou se pohádal a v zuřivosti ji uhodil.

„Muž dále napřahoval pěst a vyhrožoval další fyzickou újmou a zabitím. Žena tedy už na nic nečekala a utekla z bytu k sousedce. Pak zavolala policii,“ konstatovala mluvčí.

Druha policisté vyšetřují pro dva trestné činy - domácí násilí a nebezpečné vyhrožování. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám