Hlavní obsah

Poctivý důchodce vrátil peněženku se 76 tisíci

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Poctiví lidé ještě nevymřeli. Přesvědčil se o tom ve čtvrtek dvaatřicetiletý muž z Kojetína na Přerovsku, kterému se díky poctivosti šestasedmdesátiletého seniora z Přerova vrátila do rukou peněženka, v níž měl 76 tisíc korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Peněženka s hotovostí, platebními kartami i doklady ležela zhruba o půl osmé ráno u benzínové stanice Agip v ulici U Hřbitova v Přerově. Nálezce ji předal pracovníkům benzínky a ti následně kontaktovali městskou policii. S takovou poctivostí se opravdu nesetkáváme denně,“ uvedl ředitel Městské policie v Přerově Omar Teriaki.

Pořádný kámen ze srdce spadl hlavně majiteli peněženky. „Kuriózní je, že o ztrátě vůbec nevěděl – dokud mu nezatelefonovala manželka s informací, že si má na služebně městské policie vyzvednout peněženku,“ řekl Právu mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal.

„Byl jsem přesvědčený, že ji mám v kapse pracovní bundy. Pracuji jako řidič u jedné soukromé firmy a ráno jsem jel na benzínovou stanici, abych vyluxoval služební auto. Vytáhl jsem z peněženky drobné a pak jsem ji dal do bundy. Tedy – myslel jsem si to. Doopravdy jsem ji spíše uložil za lacl montérek, odkud mi vypadla. Chtěl bych poctivému nálezci moc poděkovat. Peníze byly zčásti moje a zčásti firemní, byla by to pro nás velká ztráta, manželka je na mateřské dovolené, tyhle peníze by nám vážně moc chyběly,“ konstatoval dvaatřicetiletý muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám