Hlavní obsah

Nevlastního syna chtěl umlátit rýčem, je obviněn z pokusu o vraždu

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Nevlastního pětačtyřicetiletého syna několikrát udeřil rýčem do hlavy šedesátiletý muž ve Stupavě na Uherskohradišťsku. Napadaného muže s otřesem mozku a tržnými ranami museli ošetřit v nemocnici, útočník skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K útoku došlo ve středu 3. října, nyní vrchní komisař zlínského krajského ředitelství obvinil z pokusu o vraždu šedesátiletého muže ze Slovácka,“ uvedla ve středu mluvčí zlínského policejního ředitelství Jana Macalíková.

Krvavým útokem skončilo pětileté soužití plné hádek. Muži se hádali i v osudný den, kdy navíc byli značně opilí. Starší z mužů nadýchal 2,5 a mladší 3,72 promile. Asi po čtvrt hodině hádky se otčím rozhodl, že syna umlčí. Se slovy, že ho zabije, šel na zahradu, kde vzal rýč a na muže ležícího na pohovce zaútočil. „Trefil se tupou částí do jeho hlavy. Útok pak opakoval. Syn se naštěstí začal bránit. Přesto utrpěl otřes mozku a tržné rány, které mu museli ošetřit v nemocnici,“ řekla Macalíková.

Po vystřízlivění pachatel vypověděl, že věděl, co dělá, přesto prý nechtěl synovi své manželky ublížit. Oba často popíjeli a v podnapilosti spolu nedokázali normálně vycházet.

„Kriminalisté seznali, že muž jednal v nepřímém úmyslu, avšak s rozmyslem. Nejdříve smrtí vyhrožoval a pak si opatřil zbraň. Teď o tom bude moci přemýšlet ve vězení, a to až dvacet let. Pachatel je ve vazbě. Ve Zlínském kraji jsme letos vyšetřovali celkem tři vraždy dokonané a osm pokusů,“ doplnila Macalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám