Hlavní obsah

Darovaný alkohol mu nestačil, při pokusu ukrást další uvízl ve sklepním okénku

Právo, jr
Kroměříž

Opilého šedesátiletého muže museli v pondělí v noci vyprostit hasiči z otvoru vedoucího do sklepa domu v jedné z ulic v Hulíně na Kroměřížsku. Uvízl tam poté, co se ke známému vypravil ukrást slivovici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Volání o pomoc vzbudilo včera dvě hodiny po půlnoci sedmadevadesátiletého majitele domu v Hulíně. Šel se proto podívat ven, co se stalo. Uviděl svého známého zaklíněného v otvoru před vstupními dveřmi. Tělo mu od pasu nahoru čnělo ven, nohy a část trupu měl ve sklepě. Nemohl se pohnout tam ani zpět,“ řekla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Nezvaného hosta se nejprve bezúspěšně snažili vytáhnout policisté. Nakonec museli nešťastníka vyprostit až přivolaní hasiči.

„Jednalo se o šedesátiletého muže z Hulína. Ten starému pánovi sbíral trnky na kvas a za to od něj v neděli dostal tři láhve se slivovicí. Ještě ten den alkohol okusil. Vypil více jak půl litru. S bezmála dvěma promile alkoholu v krvi ho pak napadlo, že by si ještě trochu slivovice z cizího sklepa vzal,“ doplnila mluvčí.

Muž na chodníku před domem odstranil kovovou rohož z otvoru sloužícího jako násep na uhlí a začal se soukat dovnitř. V díře ale uvízl. Po vystřízlivění mu hulínští policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže ve stádiu pokusu, za které mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám