Hlavní obsah

Cizinec napadl hosty restaurace sekerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Kriminalisté z Vysočiny obvinili 28letého cizince z pokusu o vraždu, těžkého ublížení na zdraví a výtržnosti. Muži, který napadl a zranil v jednom z barů v Chotěboři dva hosty sekerou, hrozí až 20 let vězení. Státní zástupce už podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v noci na neděli. Cizinec po hádce s několika hosty z baru odešel, za chvíli se však vrátil ozbrojen sekerou. "Zaútočil na dva muže," uvedl kriminalista Pavel Kubiš.

Napadeným hostům se i s pomocí personálu podařilo ubránit a útočník se dal na útěk. Při něm zranil nožem další dva muže, kteří ho pronásledovali. Poté se ukryl na ubytovně, kde ho zadržela zásahová jednotka.

Středně těžce zranění lidé byli ošetřeni v nemocnici. Nejsou v ohrožení života.

Kriminalisté nevylučují změnu právní kvalifikace případu. "Za pokus o vraždu, kterou spáchal po předchozí přípravě, hrozí muži trest odnětí svobody na 12 až 20 let," uvedl Kubiš. Podle něj nemá případ žádný rasový či národnostní podtext.

Je to už pátý trestný čin vraždy nebo pokusu o vraždu, který letos na Vysočině kriminalisté vyšetřují. Neobjasněná letos zatím zůstává dvojnásobná vražda v Koněšíně na Třebíčsku, řekla v úterý krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám