Hlavní obsah

Pět piv pro mě není problém, řeklo policistům děvče při kontrole restaurace

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

I zkušení policisté nevěřili vlastním očím při razii v jedné z ostravských restaurací, kde o víkendu kontrolovali podávání alkoholu mladistvým. Při dechové zkoušce kontroloři zjistili podnapilost u osmnácti dospívajících dětí ve věku od 13 do 17 let. Všechny nezletilé a mladistvé si museli přijít do restaurace vyzvednout jejich rodiče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Akce, které se zúčastnili spolu s policisty také strážníci a sociální pracovníci, zpočátku nijak nevybočovala z rutiny. Kontrola se zaměřila na 25 provozoven, ve většině z nich ale nebyly zjištěny žádné problémy.

Opilé děti byly přistiženy pouze v jedné z restaurací. „A nebylo jich málo, šlo o osmnáct mladistvých nebo nezletilých. Nejvyšší hodnota byla naměřena šestnáctiletému chlapci, a to 1,68 promile. U patnáctileté dívky bylo naměřeno 1,67 promile alkoholu. Dá se říct, že děvčata ve skupině převažovala. Jedna z nich dokonce policistovi sdělila, že vypití pěti piv pro ni není problém,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Nikdo z osmnácti přistižených nechtěl policistům odpovědět, kdo jim nalil. Všichni jen mlžili a například tvrdili, že jim nalil kamarád, jehož jméno neznají. Ani personál restaurace pochopitelně netušil, kde se děti opily, takže policie to se shromažďováním důkazů nebude mít jednoduché.

„Značně alkoholem ovlivněné děti si převzali zákonní zástupci. Věc budou dále řešit ve své gesci i pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám