Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který měl u Bochova postřelit obchodního partnera

Právo, vor
Karlovy Vary

Ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu obvinila karlovarská policie 39letého muže, který v pondělí 24. září nedaleko Bochova na Karlovarsku v lese postřelil svého 38letého obchodního partnera.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Karlovarským policistům se během nedělního odpoledne podařilo zadržet devětatřicetiletého muže, který byl v jejich hledáčku podezřelý z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Kávová.

„V pondělí 24. září se měl v brzkých ranních hodinách pokusit usmrtit osmatřicetiletého muže,“ pokračovala policejní mluvčí, podle které se jednalo o obchodního partnera, ze kterého měl obviněný nejdříve vylákat půl miliónu korun na domluvený obchod.

Poté ho vylákal pod záminkou sjednaného obchodu do lesa poblíž Bochova a zde na něj měl zaútočit. Obviněný muž měl na poškozeného několikrát vystřelit a poté jej i fyzicky napadnout.

„Muž byl tehdy převezen na ARO karlovarské nemocnice, odkud byl ale kvůli průstřelu v blízkosti srdce převezen na kardiochirurgii do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí karlovarské nemocnice Barbora Silná.

Kriminalisté zadrženého muže obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. „Bude podán návrh na vzetí obviněného do vazby. S ohledem na čin mu hrozí patnáct až dvacet let či výjimečný trest,“ uzavřela Kávová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám