Hlavní obsah

Zloděj, který má na svědomí desítky vloupání, ukrýval pistole i šperky

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Telefonát Brňana, kterého probudily ve středu v noci divné zvuky, na policii umožnil dopadnout nebezpečnou zlodějskou dvojici. Šestadvacetiletý muž, kterého doprovázela o pět let starší přítelkyně, má zřejmě na svědomí desítky dosud neobjasněných krádeží. V době středečního dopadení u něj našli policisté lup, který považují za výsledek nočních akcí dvojice za pouhých čtrnáct dnů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policistka Andrea Straková ukazuje jednu z mnoha zbraní, které se u zloděje našly při domovní prohlídce.

Článek

Zloděj nyní čeká na uvalení vazby, žena je vyšetřována na svobodě. Oběma zatím hrozí pětiletý trest.

„Jako když někdo mlátí do plechové karoserie auta. Takové zvuky slyšel oznamovatel v prostoru mezi ulicemi Božetěchova a Dalimilova v Králově poli ve středu ve čtyři ráno. Když hlídka dojela na místo, objevila tam za keřem schovaného muže, který tvrdil, že čeká na kamarádku, která už asi nepřijde," popsal případ vyšetřovatel Michal Kuběna.

"O kus dál u benzinové pumpy jsme pak našli auto muže a v něm byla jeho přítelkyně a hlavně spousta zajímavých věcí. Značné množství mobilních telefonů, páčidla a již vypáčený trezor. Služební pes nás posléze dovedl k původu nočních zvuků. Ty vznikaly o kus dál na místě, kde se dvojice v noci pokoušela krumpáčem otevřít další plechový trezor,“ dodal Kuběna.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Urychleně nařízená domovní prohlídka objevila další poklad. Mimo jiné několik osobních počítačů, desítky stříbrných náramků zřejmě ukradených na jednom místě, velké množství plynových pistolí a nábojů, zhruba 70 000 korun v hotovosti, množství drobných, na dvě desítky optických zaměřovačů na zbraně, nože a řadu dalšího zboží.

Zloděj byl dokonce tak ješitný, že se sám chlubil, že měla většina jeho výprav úspěch. Zklamala ho právě osudná poslední. To se během jediné noci vloupal hned do čtyř objektů a kýžené cennosti ani peníze nenašel. V pokladnách byly pro něj jen bezcenné firemní dokumenty, které ve vzteku vyhazoval po nočním Brně. Náladu mu nespravil ani v jednom bufetu nalezený kbelík sladkých pusinek, které si vzal, protože je má velmi rád.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Teprve až v poslední kase tušil peníze, a proto ji začal otevírat nedočkavě u zmíněné pumpy, a tím také na sebe upoutal pozornost.

Zloděj kradl nejčastěji v kancelářích, úřadech, vloupal se i do domova důchodců či do kanceláře základní školy. Zatím mu kriminalisté prokázali osm krádeží. Věci zajištěné při domovní prohlídce mají hodnotu několika statisíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám