Hlavní obsah

Od benzínek ujížděl bez placení a bez řidičáku

Právo, hon
Havířov

Úspěch a zároveň překvapení zažili kriminalisté v Moravskoslezském kraji při vyšetřování případů krádeží na čerpacích stanicích. Zjistili, že od benzínek bez zaplacení ujížděl muž, který má kvůli dřívějšímu silničnímu pirátství vysloven zákaz řízení na dobu následujících šesti let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v pátek mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. „Třiadvacetiletý muž sedmnáctkrát ujel od různých čerpacích stanic. Je ale předpoklad, že případů může být více, prozatím máme zadokumentováno období od února do srpna,“ řekl mluvčí.

Teritoriem zloděje bylo zejména Karvinsko a Frýdecko-Místecko, v některých případech se ale vydával na delší vzdálenosti, například do Olomouce. „Scénář byl vždy stejný. Na vozidlo Škoda Octavia Combi nebo Peugeot 306 připevnil předem odcizenou registrační značku, po natankování usedl do vozidla a ujel bez zaplacení. Celkem tak způsobil škodu, která je prozatím vyčíslena na 25 tisíc korun,“ dodal policejní mluvčí.

Kromě krádeží je muž obviněn také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. „Okresním soudem má totiž vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna roku 2018,“ dodal Kus.

Reklama

Výběr článků

Načítám