Hlavní obsah

Hlídač chtěl být zajímavý, tak předstíral přepadení. Ztratil ale klíče od pout

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek nad ránem obdrželi pražští policisté telefonát zoufalého muže, který uvedl, že byl přepaden neznámým útočníkem a spoután. Na místo dorazilo několik hlídek, které začaly pátrat po útočníkovi, když v tom se spoutaný muž přiznal, že si vše vymyslel. Bezpečnostní pracovník chtěl být zajímavý pro kolegy a vymyslel si proto přepadení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na tísňovou linku volal vyděšený pětadvacetiletý muž a tvrdil, že ho u Bubenečského nádraží přepadl neznámý člověk,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová s tím, že na místo se sjely všechny dostupné hlídky z okolí.

Muž policistům povyprávěl, jak se celé přepadení stalo. Údajně kouřil cigarety, popíjel alkohol a v jednom okamžiku na něj zezadu skočil neznámý muž, nasadil mu pouta, hodil po něm klíče a křičel, aby se z nich už dostal sám.

Poškozený z místa útoku odešel. „Policisté proto chtěli vidět místa, kde k incidentu došlo, a místo, kam až napadený utekl před útočníkem. V lesním prostoru pak hlídky nalezly batoh oznamovatele se všemi osobními věcmi včetně dokladů a peněz,“ popsala mluvčí.

Policisté po napadeném chtěli další a další informace, když muž nevydržel a přiznal, že si vše vymyslel. Řekl, že pracuje jako ostraha v nákupním centru a chtěl být zajímavý pro své kolegy.

„Vymyslel si historku o přepadení a pouta si poté nasadil sám. Ztratil však od nich klíče a nevěděl, jak se z nich dostat,“ doplnila mluvčí. Policisté tak celou věc vyřešili na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám