Hlavní obsah

Policie pochytala lupiče, kteří přepadli zlatnictví v Říčanech, i se šperky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říčany u Prahy

Policisté dopadli trojici mužů, kteří podle nich v září přepadli zlatnictví v Říčanech u Prahy. Zajistili i většinu odcizených šperků. Obviněným hrozí až 12 let vězení, sdělila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Maskovaní muži 18. září po 11:00 vstoupili do prodejny, přeskočili pult a na prodavačku namířili plynovou pistoli. V zadní místnosti ji donutili sednout na židli a spoutali ji. Z prodejny odcizili šperky za téměř dva milióny korun. Poté opět přeskočili prodejní pult a utekli.

Kriminalisté dva dny po krádeži zatkli prvního podezřelého na Blanensku. Čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi na ulici i s vozidlem Ford Mondeo, s nímž byla loupež spáchána. Tentýž den večer policisté zatkli v Říčanech jeho údajného čtyřiatřicetiletého komplice. Posledního z trojice policisté vypátrali 1. října na Jindřichohradecku. Dvaačtyřicetiletý muž byl stejně jako ostatní obviněn z loupeže, všichni skončili ve vazbě.

Kriminalisté při domovních prohlídkách zajistili převážnou část odcizených šperků a plynovou pistoli, kterou pachatelé použili při loupeži k zastrašení prodavačky. Obvinění se podle Budské poznali ve vězení, kam se dostali kvůli majetkové trestné činnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám