Hlavní obsah

Odsouzený za vraždu chce pošesté obnovu procesu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Obnovy soudního řízení se u Krajského soudu v Ústí nad Labem už pošesté domáhá Dušan Pintye, který byl v roce 2003 odsouzen k 14 letům vězení za vraždu. V lednu 2002 zastřelil na náměstí v Jiříkově na Děčínsku nelegálně drženou pistolí jednoho muže a dva zranil. Pintye tvrdí, že to bylo v sebeobraně. Kvůli nepřítomnosti svědka soud ve čtvrtek řízení odložil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Dušan Pintye byl za vraždu odsouzen k 14 letům vězení už v roce 2003.

Článek

Pintye se už několikrát pokusil dosáhnout obnovení procesu na základě výpovědí svědka, se kterým se náhodně po svém odsouzení setkal a který měl u incidentu být přítomen. Nejinak tomu mělo být i nyní, jenomže svědek se nemohl dostavit. Měl v Praze svůj vlastní soud. Už před měsícem obnovu řízení zhatila bomba nahlášená na soudu.

Podle Pintyeho advokáta tolik pokusů obnovu řízení naznačuje, že se nemůže s rozsudkem stále smířit a že nemá podíl na smrti poškozeného. Advokát uvedl, že pokud Pintye vystřelil, tak jen aby v rámci svého stresu zastrašil útočníky, aby upustili od svého útoku.

Pintye podle obžaloby zastřelil nelegálně drženou zbraní jednoho muže a postřelil jeho dva příbuzné poté, co se pohádali kvůli obchodu s rumem. Hájil se tím, že ho zbili a naložili do svého auta. V něm mu údajně za zmařený obchod vyhrožovali. Když chtěl Pintye z auta utéct, začali ho prý mlátit holí. V té chvíli začal údajně střílet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám