Hlavní obsah

Celníci v Českém Těšíně odhalili dodávku s 600 litry kořalky pochybného původu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

I přes stále ještě doznívající metanolovou aféru a navzdory tomu, že policie a celníci jsou kvůli sérii otrav pochybnou kořalkou v pohotovosti, někteří kšeftaři si stále nedají říct. Celníci oznámili, že v Českém Těšíně našli v zaparkované dodávce více než 600 litrů alkoholu, který mířil na trh.

Foto: Celní správa

Dodávka skrývala stovky litrů nezdaněného alkoholu.

Článek

Kontrolu automobilu Iveco s českou registrační značnou provedla hlídka celníků na základě informací získaných od policie.

„Majitel vozidla byl vyzván k jeho zpřístupnění, což učinil. V něm na celníky čekalo 550 litrů alkoholu ve spotřebitelském balení neznačeného kontrolní páskou. Láhve byly opatřeny pouze hliníkovým uzávěrem s nápisem Polmos Lublin. Dále zde bylo ukryto 10 šestilitrových plastových barelů s tekutinami různých barev s typickým lihovým zápachem,“ uvedla mluvčí Celního ředitelství Ostrava Pavla Zdobnická.

Foto: Celní správa

Dodávka skrývala stovky litrů nezdaněného alkoholu.

Ve čtyřiceti dalších kartonových krabicích podle ní také byly prázdné nápojové láhve, hliníková víčka a větší množství etiket s nápisem Polmos Lublin 95%.

„Vlastník vozidla tvrdil, že nalezený alkohol není jeho. Své vozidlo údajně zapůjčil na neurčitou dobu cizincům z Polska, které pochopitelně nezná. Měl obdržet zálohu ve výši 10 tisíc korun a měsíčně dostávat sedm tisíc. Účel zapůjčení vozidla mu nebyl znám,“ tlumočila Zdobnická řidičovu výpověď.

Foto: Celní správa

Dodávka skrývala stovky litrů nezdaněného alkoholu.

Kontrolovaný podle ní ani nepředložil žádné doklady o řádném nabytí a zdanění alkoholu. „Výše uvedeným jednáním došlo k důvodnému podezření z přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Zboží bylo zajištěno a umístěno ve střeženém skladu celního úřadu. Prodejem tohoto zboží by stát přišel na daních o téměř 160 tisíc korun. Případ je nadále v šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám