Hlavní obsah

Rychlík odmrštil z mostu železničáře na trati Chomutov-Praha

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílina
Aktualizováno

Rychlík na trati Chomutov-Praha ve čtvrtek ráno srazil nedaleko obce Ledvice pracovníka Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), který na mostě opravoval zabezpečovací zařízení poškozené zlodějem. Náraz železničáře odmrštil z mostu, muž namístě zemřel.

Foto: Drážní inspekce

Muž po nárazu spadl z devítimetrové výšky.

Článek

Nehoda se stala na frekventované trati mezi Bílinou a Oldřichovem u Duchcova v 5:35. Pracovníci SŽDC opravovali na mostě závadu, která během noci hlásila poruchu způsobenou pravděpodobně krádeží zabezpečovacího zařízení.

„Když přijeli policisté na místo činu, nacházeli se tam dva pracovníci drážní čety, kteří přišli prověřit signalizovanou závadu kabelu. Před očima strážců zákona zachytil jednoho z pracovníků dráhy projíždějící rychlík,“ sdělil mluvčí policie Daniel Vítek.

„Spadl z přibližně devíti metrové výšky z mostu,“ upřesnil pro Novinky mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Šestapadesátiletý muž utrpěným zraněním namístě podlehl.

Drážní inspekce zjišťuje, jestli byl muž dostatečně viditelný, a zda nedošlo k porušení dalších bezpečnostních předpisů. Srážka si vyžádala téměř tříhodinové přerušení provozu na trati. Po osmé hodině byl provoz obnoven.

„Pachateli, který kabel ukradl, a nepřímo tak způsobil smrt člověka, hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení maximálně šestiletý trest odnětí svobody,“ uzavřel Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám