Hlavní obsah

Cirkus zapomněl v Kladně krokodýla, chytat ho přijeli artisté

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Na zatoulaného krokodýla mohli narazit lidé v úterý v Kladně. Zvíře zapomněl ve městě cirkus, který tam měl minulý týden několik představení. Strážníci s policisty krokodýla obklíčili a spolu s artisty z cirkusu ho chytili.

Cirkus zapomněl v Kladně krokodýlaVideo: MP Kladno

 
Článek

Muž volající na operační středisko městských strážníků uvedl, že v ulici Arménská nedaleko lesního porostu se nachází krokodýl. “Já tu našel krokodýla a nevím, jestli je živej, nebo mrtvej, já to nezkoušel, ale nedělam si srandu,“ řekl volající operačnímu důstojníkovi.

Na místo proto vyjeli strážníci, kteří jeho tvrzení prověřili a zjistili, že 1,5 metrů dlouhý krokodýl je schovaný ve křoví. Strážníci přivolali policisty a společně prostor zabezpečili a kontaktovali vedení cirkusu.

„Krotitel krokodýla ovšem nedorazil, nacházel se již v Německu. K odchytu dorazili artisté, kteří uvedli, že krokodýla odchytávají poprvé. Neposedného plaza ale opatrně odchytili a odvezli zpět do cirkusu,“ řekla Novinkám mluvčí strážníků Markéta Fröhlichová.

„V současné době policie tento případ prošetřuje jako přestupek proti veterinárnímu zákonu,“ sdělila mluvčí policie Jana Šteinerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám