Hlavní obsah

Obvinění z vraždy místostarosty Vytopila zůstanou ve vazbě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Bývalí manželé Filip a Radka Onderkovi, které státní zástupce viní z loňské vraždy místostarosty Brna - Židenic Aleše Vytopila, se na svět i nadále budou muset dívat skrz zamřížované okno věznice. Brněnský Krajský soud je totiž v pondělním zasedání nepustil z vazby.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Filip Onderka, obviněný z vraždy místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila, se na svobodu zatím nepodívá, soud ho ponechal ve vazbě.

Článek

Dvojice měla Vytopila zavraždit kvůli vztahovým problémům, podle vyšetřovatelů se totiž politik snažil zaujmout místo jakéhosi čtvrtého vrcholu milostného trojúhelníku, ve kterém ještě figurovala Vytopilova milenka a současně expartnerka Onderky.

„Ve vazebním zasedání jsme rozhodli, že oba obžalovaní zůstanou i nadále ve vazbě. Oba se prozatím vzdali práva stížnosti. Důvod ponechání ve vazbě je ten, aby neutekli a nevyhýbali se trestnímu řízení,“ prohlásil po jednání soudce Tomáš Kurfiřt.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radka Onderková před soudem marně argumentovala, aby ji pustil na svobodu, soudce se ji rozhodl ponechat ve vazbě.

Dvojici hrozí až 18 let žaláře za to, že podle kriminalistů loni v září vylákali Vytopila do Mariánského údolí v Brně, kde ho zavraždili. Mužovy ostatky se našly až po několika měsících zakopané v lese poblíž moravské metropole, vrahové ale oddělili hlavu od těla, zřejmě kvůli ztížení identifikace. Hlavu policisté nenašli.

Podrobnosti o tom, jaké okolnosti vlastně k případu ve skutečnosti vedly, objasní až hlavní líčení, které je u brněnského soudu naplánováno už na příští týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Před soud míří vražda místostarosty Vytopila

Po roce od zmizení bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila míří jeho údajní vrazi před soud. Policie totiž dokončila vyšetřování vraždy a státní...

Výběr článků

Načítám