Hlavní obsah

Unikající plyn v Ostravě vyhnal lidi z domovů na několik hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik hodin mimo domov v pátek prožilo asi 50 obyvatel ostravské městské části Vítkovice, které hasiči museli odpoledne evakuovat kvůli úniku plynu. Poslední nájemníci se zpět domů vrátili až okolo půlnoci, uvedl v sobotu mluvčí hasičů Petr Faster.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Plyn začal v Halasově ulici unikat okolo 17:00. "Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že při zemních pracích došlo k poškození nízkotlakého plynového potrubí. V místě úniku naměřili výbušnou koncentraci," připomněl Faster s tím, že obyvatelé okolních domů museli být evakuováni.

Okolo 22:00 hasiči proměřili koncentraci plynu ve vzdálenějších domech a povolili návrat většiny evakuovaných lidí do jejich bytů. V přistaveném autobusu moravskoslezských hasičů zůstalo osm lidí, kteří se mohli vrátit až okolo půlnoci, kdy se podařilo zastavit unikající plyn.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková sdělila, že policie případ šetří jako obecné ohrožení z nedbalosti. "Před námi jsou mimo jiné výslechy zúčastněných a pravděpodobně také stanoviska znalců," řekla Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám