Hlavní obsah

V protidrogové policejní síti uvízlo na Přerovsku během měsíce sedm osob

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerovským kriminalistům se za uplynulý měsíc podařilo postupně dopadnout sedm osob, které měly co do činění s výrobou, prodejem a distribucí marihuany a pervitinu. Všichni jsou také sami uživateli drog. Mezi obviněnými je i žena. Jeden z podezřelých skončil ve vazbě. Jednoho z hlavních pachatelů dopadli kriminalisté minulý týden v Přerově ve chvíli, kdy prodával v autě pervitin sedmadvacetiletému muži. Pro obchod si přitom vybral Smetanovu ulici, na níž sídlí okresní soud i státní zastupitelství.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách zabavili policisté řadu věcí a látek sloužících k výrobě drog.

Článek

„Dvaatřicetiletý muž od roku 2010 až do doby zadržení metamfetamin prodával minimálně pěti osobám. Při provedené domovní prohlídce v místě trvalého bydliště policisté zajistili varnu a pervitin,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž podle ní skončil v rukou policistů už potřetí a za své jednání byl v minulosti odsouzen. Soud ho poslal do vazby, hrozí mu až deset let vězení.

Stejný trest hrozí i 29letému muži z Přerova, který přestože byl už také za výrobu a distribuci drog odsouzen, vyráběl pervitin z volně prodejných léků v zahradním domku v zahrádkářské kolonii.

„Omamnou látku vyráběl a prodával ve velkém množství a distribuoval ji na Přerovsku. Prodával ji za finanční hotovost i za protislužby spočívající například v sehnání levných pneumatik, odvozy autem a získávání věcí odběratelů, kteří neměli na drogy finanční prostředky,“ uvedla mluvčí. Mezi jeho zákazníky patřilo minimálně sedm osob. Při domovní prohlídce zajistili policisté varnu, pervitin i marihuanu.

V policejní síti uvízl i 22letý mladík z Přerova, který od loňského července prodával pervitin. Mezi jeho zákazníky se přitom objevila i teprve sedmnáctiletá dívka. Mezi obviněnými jsou i další tři muži ve věku 25, 27 a 31 let. Zatímco první patřil k větším distributorům pervitinu a marihuany na Přerovsku, druhý se specializoval na marihuanu, kterou zásoboval i 17letého chlapce, třetí prodával pervitin.

Pozornosti kriminalistů neunikla ani 21letá dívka z Přerova, která si pěstovala marihuanu pro svoji potřebu. Za tímto účelem si zakoupila speciální stan, ve kterém rostliny pěstovala a měla ho umístěný v bytě.

„U obviněné dívky se rostliny nepodařily zajistit, ale policistům vydala zařízení sloužící tomuto účelu. Dopustila se stejného trestného činu jako předchozí distributoři drog, kterým za tyto skutky hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám