Hlavní obsah

Vlak srazil dělníka opravujícího most, zachránilo ho lešení

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Osobní vlak v úterý srazil dělníka, který opravoval most na trati u Rovenska pod Troskami na Semilsku. Muž měl obrovské štěstí, že spadl na lešení, jinak by jeho zranění způsobená pádem byla vážnější.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči vyprošťují zraněného dělníka.

Článek

Dvě jednotky hasičů vyjely na pomoc muži, kterého na trati mezi Rovenskem pod Troskami a Ktovou srazil vlak při opravě železničního mostu. Dělník po nárazu propadl mostní konstrukcí a po dvou metrech dopadl na lešení.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči vyprošťují zraněného dělníka.

„Bylo velké štěstí, že muže lešení zadrželo, jinak mohla být jeho zranění mnohem vážnější," sdělil zasahující hasič Pavel Málek a doplnil, že muž byl při vědomí a neměl kromě odřenin žádná viditelná zranění. Stěžoval si však na bolest hlavy a hrudníku.

Hasiči muži nasadili krční límec a pomocí speciální nafukovací matrace ho dopravili k sanitce, která ho převezla k připravenému vrtulníku.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči vyprošťují zraněného dělníka.

Pro 25 cestujících z vlaku byla zřízena náhradní autobusová doprava. Policie nehodu vyšetřuje a zjišťuje také, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám