Hlavní obsah

Policie už sbírá fotbalové rváče, kteří v metru lynčovali dva muže

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté v úterý zadrželi další dva útočníky z metra, kde skupina fotbalových fanoušků napadla dvojici mužů. Událost se stala v neděli po fotbalovém zápase pražských klubů Slavie a Dukly.

Bitka fanoušků Slavie v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

"Kriminalisté v úterý zadrželi a obvinili dva útočníky z metra, kteří se dopustili trestného činu výtržnictví a pokusu těžké újmy na zdraví. Jeden z obviněných byl již v minulosti stíhán pro obdobnou trestnou činnost páchanou v souvislosti s fotbalem,"  informovala Novinky policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policisté již v průběhu pondělí dostali desítky poznatků od občanů, kteří reagovali na výzvu v médiích a ty postupně prověřují.

Nedělní napadení v metru, kde skupina fanoušků Slavie napadla dvojici fanoušků Sparty, sledovaly desítky cestujících ve stanici a vlakové soupravě.

Biti byli fanoušci Sparty

„Byli to mladí chuligáni Sparty, hledali slávisty a našli je. Bylo jich přibližně stejně jako slávistů, ale část se schovala, nebo utekla. Rozhodně to nebylo žádný mlácení dvou chudáčků sparťanů,“ uvedl k bitce na serveru slaviaultras.cz šéf slávistického kotle vystupující pod přezdívkou Strašák.

„Jednalo se o velmi brutální útok, a i přestože oba muži na místě zůstali nehybně ležet, útočníci se k nim opakovaně vraceli a v napadení pokračovali,“ informovala v pondělí pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Skupina agresivních fanoušků v metru.

Pražská policie zadržela jednoho útočníka krátce po činu, po dalších pátrá. Policisté také přijmou informace o poškozeném, který i přes zranění odešel, a také o svědkovi, který mu pomohl, ale na policisty na místě nepočkal. Informace lze telefonovat na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám