Hlavní obsah

Brutální hromadná bitka v pražském metru, fotbaloví fanoušci zbili příznivce jiného klubu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velmi brutální útok zhlédly desítky cestujících v pražském metru ve stanici Staroměstská, kde skupina fotbalových fanoušků po nedělním zápase napadla příznivce jiného klubu. Celý útok zachytily bezpečnostní kamery a policie nyní pátrá po svědcích útoku i poškozeném, který odešel.

Bitka fanoušků Slavie v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Po skončení fotbalového zápasu pražských klubů Slavie a Dukly na stadiónu Na Julisce se střetlo několik fanoušků ve stanici Staroměstská, kde narazili na příznivce jiného klubu.

„Více než desítka mužů napadla dva příznivce jiného klubu. Jednalo se o velmi brutální útok, a i přestože oba muži na místě zůstali nehybně ležet, útočníci se k nim opakovaně vraceli a v napadení pokračovali,“ informovala pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Do mužů kopali, bili je pěstmi, šlapali na ně a tahali je po zemi. Celému incidentu přihlíželi cestující ze soupravy metra, která právě byla ve stanici, i cestující na nástupišti. Někteří se také snažili utéct.

Cestující se zastal zraněného, ten odešel

Celý incident natočily bezpečnostní kamery v metru. Policisté nyní pátrají po poškozeném, který i přes zranění odešel, a po svědkovi, jenž mu pomohl.

„Poškozeného, který na místě zůstal ležet přímo před soupravou metra, se zastal cestující. I přestože napadený čelil velmi brutálnímu útoku, z místa odešel,“ dodala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Skupina agresivních fanoušků v metru.

Druhého muže na místě ošetřil lékař a záchrannou službou byl převezen do nemocnice s otřesem mozku, zlomeninou v obličejové části, pohmožděninami a tržnými ranami.

„Krátce po incidentu policisté poblíž metra zadrželi jednoho z útočníků, který byl obviněn z trestného činu výtržnictví a pokusu o těžkou újmu na zdraví. Po ostatních kriminalisté intenzivně pátrají,“ uzavřela mluvčí a doplnila, že policie informace o útoku přijme na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám