Hlavní obsah

Letní seznámení v Egyptě skončilo půlročním násilím na manželce

Právo, Miroslav Homola
Brno

Místo něhy kopance, místo hlazení facky. Tak vypadalo v závěru soužití mezi moravskou ženou a jejím manželem z Afriky. Zprvu pěkné seznámení na dovolené v Egyptě skončilo vazebním stíháním muže po opakovaném napadání jeho ženy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletý muž ze severní Afriky se do malé obce na Brněnsku nastěhoval před několika lety poté, co se seznámil s o dva roky starší Češkou při dovolené ve svém rodném Egyptě.

„Smíšené manželství však dostalo trhliny, které vyvrcholily tím, že manžel svou ženu začal slovně a zejména fyzicky napadat. Od loňského prosince se dokonce jeho ataky opakovaly několikrát týdně a žena měla po těchto útocích zhmožděniny na rukou a nohou. Policisté proto zahájili trestní stíhání cizince a obvinili jej z přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Využili jsme také oprávnění policie a muže jsme ze společného obydlí vykázali,“ uvedla k případu krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

V průběhu vyšetřování se poškozená opět dostavila na policii, protože mezi manželi se stal další incident. Před několika dny se manžel začal dobývat ke své ženě domů, bouchal na dveře a dožadoval se vpuštění dovnitř.

Žena nakonec souhlasila, že otevře dveře, ale jen proto, aby svému muži předala došlou poštu. Ten však do otevíraných dveří zatlačil tak silně, až žena upadla na zem a způsobila si zranění ramene. Poté ženu ještě tahal za vlasy, než se jí podařilo násilného manžela vytlačit z bytu a zabouchnout dveře.

Vyšetřovatel už muže obvinil z přečinu porušování domovní svobody. Soudce návrh státního zástupce na uvalení vazby akceptoval, muž si tak na verdikt soudu počká za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám