Hlavní obsah

Otrávení metanolem chodili na panáka za osm korun, tvrdí stíhaný

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětačtyřicetiletý muž z Přerovska, stíhaný v kauze otrav metanolem, veškerá obvinění odmítá. Soud v pátek zamítl návrh státního zástupce na vzetí do vazby. Právu to potvrdil sám stíhaný, který je majitelem motorestu v Oseku, k němuž patří i ubytovna. Odtud pocházely dvě ze čtyř obětí otrav v regionu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Stíhaný u přerovského soudu skrýval tvář pod kapucí mikiny.

Článek

Muž tak stejně jako ostatní dva obvinění v Olomouckém kraji bude stíhán na svobodě. Trojici hrozí až deset let vězení. V regionu na otravu metanolem zemřeli čtyři lidé.

„Kdybychom nalévali závadný alkohol u nás v hospodě, muselo by umřít minimálně čtyřicet lidí, a ne dva asociálové, kteří chodili na panáka za osm korun k Vietnamcovi. Víc vám ale k celé záležitosti neřeknu. Nechci, aby mi nějaké nešťastné vyjádření ještě více ublížilo. Všeho mám dost a chci mít klid,“ řekl Právu v pátek do telefonu bez dalších podrobností muž, v jehož ubytovně byla nalezena minulé pondělí mrtvá jednadvacetiletá žena. Pětačtyřicetiletý muž, který s ní popíjel, zemřel další den v přerovské nemocnici.

Policisté majitele zmíněných zařízení zadrželi již podruhé. Poprvé ho obvinili z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty, podruhé z distribuce závadného alkoholu do další provozovny. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let za mřížemi.

Důvody k vazbě nebyly, řekl soudce

Podle soudce Tomáše Novotného důvody k vazbě nebyly. "Byť je tady důvodné podezření ze spáchání trestného činu a důvodné podezření, že se skutku dopustil právě obviněný, nespatřuji zde důvody vazby, které byly navrženy," řekl soudce. Podotkl, že muž mohl ovlivňovat svědky již dříve a policie měla dostatek času k tomu, aby je vyslechla. Na místě podle něj není ani obava, že by v prodeji či distribuci pokračoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám