Hlavní obsah

Žhář strávil na svobodě půl roku, za zapalování popelnic opět míří před soud

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky požárů má na svědomí popelář, který svou touhu ukájel po odchodu z práce. V pražských Bohnicích zapaloval kontejnery. Ke žhářství se vrátil po propuštění z vězení, kde byl za podobnou trestnou činnost.

Žhář strávil na svobodě půl roku, za zapalování popelnic opět míří před soud

 
Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž si odpykal pětiměsíční trest za žhářství letos v dubnu. Do vězení šel proto, že zakládal požáry přímo v nemocnici v Praze 4 plynovým zapalovačem v plechové buňce sloužící jako sklad odpadu.

Muž byl za stejnou trestnou činnost odsouzen už v roce 2009, kdy dostal také pětiměsíční trest. Nyní byl zaměstnán jako popelář a k zapálení si vybíral popelnice.

„Policistům se podařilo 6. září zadržet žháře bezprostředně po činu v ulici Svídnická,“ sdělila Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová a dodala, že muž podle odhadů kriminalistů zapálil asi 50 kontejnerů.

Muž se k činům přiznal. „Ve své výpovědi uvedl, že kontejnery zapaloval vždy v noci, když se vracel ze zaměstnání,“ konstatovala mluvčí.

Muž si opět vyslechl obvinění z trestného činu poškození cizí věci a výtržnictví a hrozí mu až dvouleté vězení. Na verdikt soudu čeká ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám