Hlavní obsah

Lékaře záchranky v Pelhřimově surově zbil opilec

PELHŘIMOV

Další lékař se stal obětí útoku, když se snažil ostatním pomoci. Lékaře pelhřimovské záchranky v úterý v podvečer surově zbil opilec na místním nádraží. Mnohokrát ho udeřil pěstí do hlavy. Lékaře následně ošetřili kolegové z jihlavské chirurgie.

Článek

"V 17:10 volal nějaký hoch, že na nádraží v Pelhřimově se rvou dva lidé. Po příjezdu sanitky se však jeden z rváčů nechtěl nechat ošetřit. Pak svolil, ale v sanitce brutálně napadl lékaře," řekl Novinkám ředitel záchranné služby v Jihlavě Josef Sedlák.

Opilec ho bil do hlavy. Lékaře poté převezli zdravotníci na chirurgii do Jihlavy, kde byl ošetřen s poraněním páteře a mnoha pohmožděninami na hlavě. Lékař je v pracovní neschopnosti.

Násilník putoval v doprovodu policistů z chirurgické ambulance v Pelhřimově na jihlavskou záchytku.

Lékařce vynadal a rozhazoval penězi

Podobný případ se stal v Pelhřimově téměř ve stejnou dobu. Záchranka opět vezla opilého člověka. Ten si naštěstí pro ošetřující lékařku odpustil fyzické násilí.

Lékařce ale velmi sprostě vynadal. Poté ještě rozhazoval v sanitce penězi. Výtržníka si na pelhřimovské chirurgii vyzvedla policie.

Naposledy se záchranáři stali obětí útoku na začátku března. Opilý muž tehdy napadl posádku pražské záchranné služby, která ho převážela z interny Vinohradské nemocnice na novou záchytku na Bulovce. Jeden ze záchranářů byl hospitalizován, druhý utrpěl šok a také musel být ošetřen v nemocnici.

Nebezpečný recidivista, který byl v minulosti trestán za násilné delikty i majetkovou trestnou činnost, zbil na začátku ledna v Praze - Kolodějích záchranáře, jenž přijel pomoci jeho otci.

Za napadení záchranáře dostal pět let

Plzeňský krajský soud ve středu poslal na pět let do vězení Miroslava Resla za to, že v červenci 1998 napadl ve svém chebském bytě záchranáře. Devětapadesátiletý muž tloukl řidiče sanitky rychlé záchranné služby holí a ohrožoval ho kuchyňským nožem. Napadenému se podařilo rány nože odrazit lékařským kufříkem. Utrpěl tak jenom modřiny.

Soud přesto kvalifikoval čin jako pokus o vraždu. Rozsudek není pravomocný, protože si státní zástupkyně i obžalovaný ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Obžalovaný byl tehdy podnapilý, měl v krvi kolem jednoho promile alkoholu. Tvrdil, že si na nic nepamatuje, protože byl pod vlivem alkoholu a léků. Soud mu ale neuvěřil. Podle předsedy senátu sice neútočil přímo v úmyslu záchranáře zabít, ale byl srozuměn s tím, že svým útokem může něco takového způsobit.

Reklama

Výběr článků

Načítám