Hlavní obsah

Trhovci u Rozvadova nabízeli neokolkovaný tvrdý alkohol

Právo, ČTK, zaš
Rozvadov
Aktualizováno

Neokolkované lahve s tvrdým alkoholem našli ve středu policisté na tržnici na Svaté Kateřině u Rozvadova. Na místě jsou pracovníci plzeňské hygienické stanice, kteří odebírají vzorky.

Foto: Celní správa

Trhovci prodávali i tvrdý alkohol, prohibici ignorovali.

Článek

„Na tržnici jsme zaznamenali výskyt několika lahví neokolkovaného alkoholu. V souvislosti s tím byla vyrozuměna celní správa a krajská hygienická stanice,“ řekla mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

Policisté nemohou do stánku vstoupit bez přítomnosti celní správy. Majitel stánku z místa pravděpodobně utekl.

„Máme tam pracovnici, která na místě nabírá vzorky,“ sdělila Jana Hejdová z Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje.

Lahve se podařilo odhalit policistům z tachovského dopravního inspektorátu. Jednalo se o alkohol s obsahem etanolu nad 30 procent.

Policie již obvinila cizince z Plesné

Policisté ve středu obvinili dva ze tří cizinců, kteří byli v pondělí zatčeni v nelegální stáčírně alkoholu u Plesné. Hrozí jim stíhání za krácení daně a poplatků, nyní čekají na rozhodnutí soudu o případné vazbě.

Třetí ze zadržených cizinců byl propuštěn, nebyla mu prokázána trestná činnost. V objektu bylo zařízení ke stáčení alkoholu, etikety, uzávěry, různě veliké prázdné lahve a 100 000 padělaných kolků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám