Hlavní obsah

Policie dopadla mladíky, kteří se při přepadení seniora maskovali ponožkami

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Policisté dopadli dva mladíky ve věku 19 a 21 let, kteří podle nich mají na svědomí brutální loupežné přepadení třiašedesátiletého muže na Jesenicku. Napadli jej 12. září večer v jeho domě a snažili se ho bitím donutit, aby jim řekl, kde má schované peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když zabouchali na dveře, měli již nasazeny kukly a na rukou a obuvi ponožky, aby předešli svému odhalení. Jakmile jim muž otevřel, ihned ho fyzicky napadli a požadovali vydání peněz. Zatímco mladší z pachatelů prohledával dům, starší se snažil kopanci a ránami napadeného muže donutit, aby promluvil,“ řekla Právu ve středu jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Mladíci podle ní nechtěli uvěřit, když je muž opakovaně ujišťoval o tom, že žádné peníze nemá. Jedinou výjimkou bylo 300 korun, které jim v průběhu napadení již vydal. „Po několika minutách dalšího fyzického nátlaku to mladíci vzdali. Sebrali tři stovky a z domu utekli. Při odchodu ještě za sebou zamkli hlavní dveře,“ uvedla mluvčí. Dodala, že muž musel být hospitalizován.

Policejní komisař již sdělil mladíkům z Javornicka obvinění ze spáchání zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. Mladší z nich je stíhán na svobodě, na staršího byla uvalena vazba. V případě uznání viny jim hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám