Hlavní obsah

Muž svou družku zkopal a ubil paličkou na maso. U soudu odmítl vypovídat

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Další případ domácího násilí začal v úterý řešit ostravský krajský soud. Dvaačtyřicetiletý Ladislav Kováč je obžalován z toho, že letos v noci na 4. února velmi brutálním způsobem v opilosti napadl na pokoji v ubytovně ve Vítkově na Opavsku svou čtyřiadvacetiletou družku. Napadená způsobeným zraněním podlehla.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Obžalovaný Ladislav Kováč v úterý u ostravského krajského soudu odmítl vypovídat.

Článek

Po celou noc ji kopal do hlavy a především do břicha. Útok na ženu vedl také kovovou částí paličky na maso. Poškozenou převezla záchranná služba do Fakultní nemocnice v Ostravě, kde však o den později zemřela.

Na vítkovské ubytovně žil muž s obětí a jejich třemi dětmi ve věku od tří do šesti let bez nájemní smlouvy. Ženu měl obžalovaný, který byl nezaměstnaný, napadat opakovaně, podle obžaloby nejpozději od loňského dubna. Opakovaně totiž končila ve Slezské nemocnici v Opavě s pohmožděninami a odřeninami.

„Podle poranění to byly kopy, údery pěstmi, bouchání předměty a podobně. Obžalovanému hrozí trest ve výši 15 až 20 let, popřípadě i výjimečný trest. Je obžalován mimo jiné za vraždu spáchanou obzvlášť surovým způsobem. K počtu zranění se nelze vyjádřit, probíhalo to celou noc, útok byl mnohočetný, masivní. Bylo to skutečně velmi surové,“ sdělila médiím před zahájením soudního jednání státní zástupkyně Brigita Bilíková.

V přítomnosti svých tří nezletilých dětí měl muž také požívat alkoholické nápoje a se ženou souložit. Děti také neustále nabádal, aby svou matku fyzicky napadaly. A to kopáním do jejího těla v době, kdy opilá ležela na posteli či podlaze. Děti to pod vlivem otce opravdu dělaly. Bílková zdůraznila, že děti tak vyrůstaly opravdu ve velmi nevhodném prostředí. Nyní jsou v dětském domově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám