Hlavní obsah

Skočil na léčku a dovedl policii k velké rybě v metanolové kauze

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Zadržení, jako vystřižené z akčního filmu, mají za sebou vyšetřovatelé na Zlínsku. V minulých dnech přiměli jednoho ze zadržených obchodníků s jedovatým alkoholem, aby si sjednal schůzku se svým pramenem, čtyřiapadesátiletým Jiřím V. z Podkopné Lhoty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bylo třeba jej vylákat z „hnízda“, policisté nechtěli riskovat, že by upláchl ve chvíli, kdy k jeho domu přijede policejní vůz. Jiří V., který byl v obci velmi váženou osobou, na schůzku po telefonu kývl. Podle kriminalistů byl zřejmě hlavou celého zlínského gangu.

I přes zprávy o dřívějším zadržení kumpánů, kterým dodával suroviny k výrobě pančovaného alkoholu, Jiří V. nebyl příliš ostražitý. S obchodníkem se i v době honu vyhlášeného na distributory smrtícího pití nebál sejít. V jednom okamžiku ale Jiří V. prozřel, že padl do léčky. Nasedl do vozu, snažil se uprchnout. U Slušovic ale při přidávání plynu najel přes obrubník do zábradlí vedle silnice a havaroval.

Podle zlínských kriminalistů jde v případě osoby Jiřího V. o hlavního dodavatele surovin na výrobu alkoholu ve Zlínském kraji. Jak potvrdil nejmenovaný zdroj, jeho role spočívala v dopravování ingrediencí z Ostravska. Zároveň vozil suroviny do skladu, míchárny a stáčírny u Jižních Svahů ve Zlíně, kterou v minulém týdnu objevili policisté v garážovém domě.

Díky jeho zadržení se podařilo nasadit policejní pouta i větší rybě z Ostravska, dvaačtyřicetiletému Rudolfu F., o jehož vzetí do vazby v pondělí rozhodl Okresní soud ve Zlíně. Ten obchodoval s několika tisíci litry lihu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám