Hlavní obsah

Osmnáctiletá dívka vylétla s autem ze silnice u Štěchovic, zemřela i se spolujezdcem

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěchovice
Aktualizováno

Smrt osmnáctileté řidičky a jejího jednadvacetiletého spolujezdce si v neděli večer vyžádala dopravní nehoda u Štěchovic v okrese Praha-západ. Mercedes vyletěl ze silnice a bokem narazil do stromu.

Článek

"Nehoda se stala kolem 21:30 mezi obcí Štěchovice a Davle," sdělila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

"Pravděpodobně to byla nepřiměřená rychlost, předjíždění. To je teprve předmětem vyšetřování," dodala mluvčí.

„Hasiči museli nejprve zajistit strom, který porazilo jedno z vozidel, aby nedošlo k ohrožení dalších osob i zasahujících hasičů. Poté bylo možné vyprostit těžce zraněnou osobu, kterou hasiči s pomocí záchranářů resuscitovali, bohužel neúspěšně,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Lenka Kostková a dodala, že druhé osobě ve vozidle již nebylo možné pomoci.

"Mladý muž utrpěl mnohočetná zranění, kterým podlehl ještě na místě nehody. Mladá žena utrpěla také mnohočetná těžká zranění a byla v bezvědomí. Záchranáři jí zajistili dýchací cesty a zahájili léčbu. Při předávání pacientky k transportu letecké záchranné služba však dívka svým zraněním podlehla," uvedla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

Při nehodě bourala celkem tři vozidla, žádní další zranění lidé však nebyli. Silnice byla několik hodin uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám