Hlavní obsah

Policie v Ostravě zatkla muže za 20 let starou vraždu v Srbsku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté zatkli ve čtvrtek jednapadesátiletého muže, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač pro vraždu. Vydalo ho v březnu roku 2003 státní zastupitelství v srbském Bělehradě. Důvodem vydání mezinárodního zatýkacího rozkazu byl zločin, který se udál už v roce 1992. Informovala o tom v neděli ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž byl zatčen ostravskými kriminalisty, kteří se specializují na pátrání, a také policisty zásahové jednotky,“ sdělila Holčáková s tím, že poté byl ihned zadržený muž eskortován do policejní cely.

Policisté mezinárodně hledaného zatkli ve čtvrtek krátce před pátou hodinou ranní během akce, která byla zaměřená na pátrání po celostátně hledaných osobách.

„Během této akce policie propátrávala vytipované lokality, kde se zdržují bezdomovci. Například i místa, kde mají lidé bez domova umístěné provizorní přístřešky a stany. Policisté zkontrolovali 180 osob a zadrželi čtyři z nich, kteří byli celostátně hledaní,“ upřesnila ostravská policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám