Hlavní obsah

Stav pacienta v Boskovicích je stabilizovaný, ale stále vážný

Boskovice

Lékařům v boskovické nemocnici se podařilo stabilizovat zdravotní stav osmatřicetiletého muže, kterého v sobotu přijali s otravou metanolem. Zůstává na anesteziologicko-resustitačním oddělení, lékaři mu provádějí dialýzu. Stav zůstává velmi vážný, řekla mluvčí nemocnice Eva Fruhwirtová.

Foto: Profimedia.cz

Muž se napil z lahve bez etikety.

Článek

Na jižní Moravě zatím lékaři zaznamenali tři případy otravy metylalkoholem. Ve znojemské nemocnici v úterý zemřel 42letý muž z Havířovska. Další oběť otravy, devětadvacetiletého muže z Veselí nad Moravou, ošetřují lékaři v Kyjově na Hodonínsku.

Mozek kyjovského pacienta je podle lékařů nenávratně poškozený. Krevní oběh dosud funguje s pomocí přístrojů. "Zatím je to stejné, ale oběh se horší," sdělil ředitel nemocnice Petr Svoboda.

KAUZA METANOL V ČÍSLECH:

- zemřelo 19 lidí

- policie obvinila 20 lidí

- v nemocnici leží 35 lidí

- za posledních 24 hodin provedla policie téměř 30 000 kontrol

Zatím posledního pacienta otráveného metanolem přijala boskovická nemocnice v sobotu ráno. Rychlá záchranná služba jej přivezla z nedaleké obce. Potřebný lék si zdravotníci nechali dopravit z Fakultní nemocnice v Olomouci. Policistům se podařilo zajistit lahev, z níž muž pil. Chybí na ní etiketa. Podle dostupných informací si muž objednal alkohol přes internet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám