Hlavní obsah

Dvouletý chlapec vypadl z okna, zasahoval vrtulník

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Dvouletý chlapec vypadl z okna bytového domu v Prosečné u Hostinného na Trutnovsku, když vylezl na židli a poté na parapet, ze kterého spadl. Chlapec ale sám vstal a začal volat o pomoc. Po vyšetření lékaři konstatovali, že dítě utrpělo pouze lehká zranění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvouletý chlapec v pátek odpoledne v nestřeženém okamžiku vylezl na židli, která stála nedaleko okna a poté na parapet, ze kterého spadl.

„Okno bytového domu se nacházelo ve výšce 4,5 metrů. Dle očitých svědků dítě padalo z okna přímo podél zdi po nohách dolů. Po pádu se okamžitě stavělo na nohy a volalo tatínka,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Otec zaslechl tlumený náraz a z okna spatřil svého syna pod oknem, bez viditelných zranění. Přesto byla na místo přivolána záchranná služba a poté také vrtulník, který dítě dopravil do nemocnice v Hradci Králové, aby se lékaři ujistili, že dítě neutrpělo vnitřní zranění.

„Po důkladném vyšetření se však zjistilo, že neutrpělo žádná zranění, pouze mírné odřeniny. Míra zavinění je předmětem následného šetření trutnovských kriminalistů,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám