Hlavní obsah

Z vraždy tříletého chlapce v Herálci podezřívá policie jeho matku

Právo, ČTK, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ždár nad Sázavou

V Herálci na Žďársku zemřel násilnou smrtí tříletý chlapec. Policie případ vyšetřuje pro podezření z vraždy. V pátek přiznal vyšetřovatel případu Pavel Kubiš, že v souvislosti s kauzou policie zadržela chlapcovu matku.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Chlapec zemřel doma ve čtvrtek večer. Jakým způsobem, policie nechce komentovat.

„Minimálně do začátku příštího týdne ale nebudeme případ nijak komentovat,“ upozornil na citlivost věci vyšetřovatel. V domě, kde záchranáři a policisté, přivolaní známým rodiny, našli hochovo bezvládné tělo, se nacházel i mrtvý pes. Žena byla pod vlivem alkoholu

"Bude provedena i pitva toho zvířete, abychom zjistili příčinu jeho smrti," doplnil.

V Herálci v pátek dopoledne lidé o tragédii v rodině mnoho nevěděli. Mysleli si, že záchranáře zavolal otec. "Sanitka houkala o půl šesté," řekla jedna žena bydlící nedaleko. V obci se množí dohady o tom, že chlapec umřel na zadušení, na němž mohla mít podíl matka. Jednou z verzí je, že byla v té době opilá. Kubiš k tomu pouze řekl, že byly zajištěny odběry, aby bylo možné zjistit, v jakém stavu žena v době příjezdu záchranářů skutečně byla. Zároveň požádal novináře o citlivý přístup k rodině.

Matka občas pila, tvrdí sousedé

Podle sousedů jde o manžele ve věku přes 30 let, kteří se starali o jedno dítě. Lidé ve vsi je moc neznají, protože se přistěhovali teprve minulou zimu. Koupili dům v nové zástavbě. "Špatně se asi neměli," řekl jeden ze sousedů.

Domek stojí v udržované zahradě, v oknech kvetou muškáty. Podle sousedů byl muž často pryč kvůli práci. "Je to hodná paní, když jsem potřebovala, pomohla mi," řekla jedna z oslovených žen. Jiným se zdálo, že matka chlapce občas pila. Někteří další mluvili o rozporech mezi manželi.

Jednou z verzí je to, že matka zabila chlapce v opilosti. Podle zjištění ČTK skončila ve čtvrtek večer žena z Novoměstska na jihlavské záchytce. Dnes ji odvezla policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám