Hlavní obsah

Sedmnáctiletý řidič převrátil v Havířově auto na střechu

Právo, Denisa Telaříková
Havířov

Sedmnáctiletý mladík ve středu večer usedl na místo řidiče a vyjel do havířovských ulic. Řízení Škody Octavia však nezvládl a na křižovatce ulic Orlovská a Vodní dostal smyk a narazil do kovových svodidel, zábradlí a následně i betonového obrubníku.

Foto: Policie ČR

Sedmnáctiletý mladík nezvládl řízení auta a skončil s ním na střeše.

Článek

Mladého řidiče museli záchranáři s těžkými zraněními převézt do ostravské fakultní nemocnice. Jeho spolujezdce, patnáctiletého hocha, pak transportovali s lehčími poraněními do nemocnice v Havířově.

„Nehoda se stala ve středu večer kolem půl desáté. Mladý řidič nepřizpůsobil rychlost vozu povrchu silnice a vozidlo se dostalo do smyku. Kromě toho, že narazilo do kovových svodidel, zábradlí a betonového obrubníku, tak nakonec se roztočené ještě převrátilo na střechu,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Dodala, že v následujících dnech bude policie prověřovat, zda mladík usedl do automobilu s vědomím či bez majitele vozidla.

Foto: Policie ČR

Sedmnáctiletý mladík nezvládl řízení auta a skončil s ním na střeše.

„Na místě byly zajištěny stopy, které nám potvrdí, kdo konkrétně za volantem v době nehody seděl. Zatím pracujeme s informací, že vůz řídil sedmnáctiletý mladík. Bohužel u něj nebylo po nehodě možné provést dechovou zkoušku vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. Odběry k expertíze nám proto zajistili lékaři,“ upřesnila Viačková.

Škoda na vozidle a svodidlech se zřejmě vyšplhá až na 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám