Hlavní obsah

Policie varuje: Podezřelý alkohol je v nekolkované lahvi tuzemáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Policisté varují před nekolkovanými lahvemi tuzemáku, jejichž obsah může být vysoce toxický. Policisté zveřejnili fotografii lahve. Jako výrobce je na ní uvedena společnost AB Style. Podle policistů se ale neprokázalo, že by firma měla s obsahem lahve něco společného.

Foto: Policie ČR

Lahev tuzemáku, před níž policie varuje.

Článek

"Obsah lahví může být vysoce toxický," varovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Doplnila, že policie neprokázala, že by se výrobce, který je uveden na etiketě, podílel na výrobě či distribuci jedovatého alkoholu. "Z tohoto důvodu se zabýváme i otázkou případného zneužití jména," doplnila.

Foto: Policie ČR

Lahev tuzemáku, před níž policie varuje.

Lahve se objevily především v Havířově. Několik lidí, co leží v nemocnicích s otravou, uvedlo, že pili právě tuzemák. Jiní tvrdí, že pili alkohol z kolkovaných lahví.

Je to další případ, kdy se lidé otrávili alkoholem, který pili z lahví, jež měly etiketu velkého výrobce. Likérka Drak, jejíž značku měly v Příbrami nalezené barely, už nabídla odměnu milión korun tomu, kdo výrobce pomůže odhalit. [celá zpráva]

Ve středu se výrobce Hanácké vodky, společnost Granette & Starorežná Distilleries, ohradila proti tomu, že by z jejích produktů mohl někdo oslepnout. Že pil produkt této likérky, řekl muž, který je hospitalizován v Opavě.

Nemocných už nepřibývá

Opatření, která byla zavedena, zřejmě zafungovala, protože podle informací policie nepřibývá v nemocnicích počet lidí s otravou metanolem.

Aktuálně je hospitalizováno 24 lidí a toto číslo zůstává od středy relativně stabilní, řekla ČTK mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Další dva lidé však zemřeli. U ženy, která je 17. obětí, policisté potvrdili smrtelnou otravu metanolem, u sedmašedesátiletého muže teprve provádí testy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám