Hlavní obsah

Metanol má už 18 obětí, muže našli mrtvého doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Metylalkohol má v Česku už osmnáct obětí na životě. V noci na čtvrtek zemřela v ostravské nemocnici sedmačtyřicetiletá žena, kterou ve středu večer přivezla záchranná služba. Podle informací Práva potvrdila pitva i úmrtí na otravu metanolem sedmašedesátiletého muže, kterého našli doma v Havířově-Podlesí ve středu odpoledne. V Kostelci u Zlína pak našli mrtvého osmdesátiletého muže, u nějž také mají podezření, že se otrávil.

Foto: Slezská nemocnice Opava

Jeden z postižených otravou metanolem ve Slezské nemocnici v Opavě

Článek

Žena z Ostravy-Michalkovic se do nemocnice dostala v deset hodin večer, lékaři ji museli resuscitovat. Bohužel ve dvě hodiny ráno zemřela.

Ženu našel v ostravském bytě o sedm let starší muž. "Už byla v bezvědomí. Přivolal záchranáře. Kriminalisté později v bytě zajistili stopy i lahve od alkoholu," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Lahve byly na první pohled opatřeny nelegálními etiketami. Smrt ženy na otravu už potvrdil rozbor vzorku.

V Havířově našli policisté i mrtvého sedmašedesátiletého muže, i on se otrávil metyalkoholem, zemřel doma. „Záchranáři v Havířově zasahovali u staršího muže bez známek života. Lékařka již mohla pouze konstatovat smrt pacienta. Vzhledem k nálezu lahve nekolkovaného alkoholu v bytě a faktu, že smrt nastala beze svědků, byla na místo přivolána policie,“ uvedl mluvčí Lukáš Humpl.

Muž prý alkohol koupil v kamenném obchodě

Záchranáři ve Zlínském kraji mají podezření, že na otravu metanolem zemřel i osmdesátiletý muž z Kostelce u Zlína. Zda tomu tak bylo, určí až pitva.

V nemocnici ve Zlíně byla hospitalizována jednatřicetiletá žena, není ale v kritickém stavu. Původ jejích potíží má teprve vyplynout z vyšetření.

Nemocnice v Ostravě přijala dalšího muže z Rychvaldu na Karvinsku, který vykazuje známky otravy, uvedl  že alkohol koupil v kamenném obchodě.

„Měli jsme důvodné podezření, že došlo k otravě metylalkoholem, odebrali jsme vzorky a zahájili léčbu. Nyní čekáme na výsledky laboratorních testů,“ řekl mluvčí nemocnice Jiří Maléř.

Další lidé leží v nemocnicích ve vážném stavu především na Moravě. Jen v nemocnicích Moravskoslezského kraje je hospitalizováno 11 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám