Hlavní obsah

Rathův spoluobviněný Petr Kott zůstává ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Soud ve středu rozhodl, že Petr Kott zůstane i nadále ve vazbě. Podle soudu je obava, že by Kott mohl utéct, nebo pokračovat v trestné činnosti. Kott figuruje spolu s dalšími lidmi v kauze bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Policie je viní z manipulace zakázek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Kott příchází na jednání soudu

Článek

Muž patří spolu se svou partnerkou, ředitelkou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou, mezi obviněné v korupční kauze poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD). Oba se podle policejních odposlechů podíleli na machinacích se zakázkami ve středočeských nemocnicích. Také Pancovou soud ve vazbě zatím ponechal, nepřipustil ani její propuštění na kauci.

Soud od minulého týdne řeší žádosti všech vazebně stíhaných lidí v Rathově kauze. Ve středu také rozhodl o člence představenstva společnosti ML Compet Lucii Novanské, kterou nechal ve vazbě.

U dvou obviněných již soud uvedl, že by se na svobodu mohli dostat. Jde o šéfa stavební společnosti Konstruktiva Branko Pavla Drážďanského a předsedu představenstva společnosti Puro-Klima Martina Jireše. Kvůli stížnosti státního zástupce se však případy bude zabývat ještě Krajský soud v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám