Hlavní obsah

Zásahová jednotka zadržela vyděrače známého jako Karkulka z potyčky na Vinohradské

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policejní zásahová jednotka zadržela v pondělí 34letého vyděrače, který má bohatou trestní minulost. Jedná se o muže, který si mimo jiné vysloužil přezdívku Karkulka, a to po konfliktu v pražské Vinohradské ulici v říjnu roku 2010. Při potyčce dvou mužů tam jeden z nich vytáhl meč.

Policejní akce Mačeta

 
Článek

„Kolem šestnácté hodiny zatkla zásahová jednotka ve spolupráci s kriminalisty z Prahy 1 v ulici Na Mičánkách čtyřiatřicetiletého muže, který se od června letošního roku vědomě skrýval před policií,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Muž se policistům vyhýbal, protože Obvodní soud v Táboře vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu, kde si má odpykat roční trest za vydírání.

Drogově závislý muž má bohatou trestní minulost. Byl již patnáctkrát trestán za násilné trestné činy, proto při jeho zatýkání asistovala zásahová jednotka. Policie měla indicie, že muž může být ozbrojen.

„Zákrok zásahové jednotky se obešel bez problémů, policisté nasadili dopadenému pouta a převezli ho na služebnu,“ doplnila policejní mluvčí.

Karkulka a Aragorn

Podle informací Novinek tento muž figuroval v konfliktu na Vinohradské ulici v říjnu 2010, kde si dvojice řidičů vyměňovala názory. Na internetu dostali tito muži přezdívku Karkulka a Aragorn, a to kvůli červenému oblečení jednoho a vytasenému meči druhého z nich. Jejich potyčka začala, když zadržený muž, tehdy taxikář, napadl řidiče mercedesu, který poté vytáhl meč. Oba muži si v rámci konfliktu rozbili zadní okna svých vozů.

Muž byl po tomto incidentu obžalován z celkem tří trestných činů a od soudu odešel s tříletou podmínkou. "V únoru letošního roku nabyl rozsudek právní moci a kromě podmínečného trestu soud odsouzenému uložil povinnost nahradit způsobenou škodu," řekla Novinkám mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Monika Křikavová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám