Hlavní obsah

Rychlá razie ukončila provoz pirátské dílny v Aši

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kompletní dílnu na výrobu pirátských nosičů a také přes 220 tisíc nezdaněných cigaret schovaných ve vybudovaném úkrytu ve zdi odhalili celníci v Aši při prohlídce jednoho z bytových domů. Hodnota zabaveného zboží a únik na spotřební dani přesáhly čtyři milióny korun.

Rychlá razie ukončila provoz pirátské dílny v AšiVideo: Celní správa Plzeň, .

 
Článek

„Výrobna nelegálních nosičů byla zařízena v jednom velkém pokoji bytu, ve kterém bylo nalezeno devět vypalovacích věží s celkem devadesáti mechanikami, šest počítačů, deset tiskáren a multifunkční stroj a další technika a nástroje na potisk a označování CD a DVD,“ uvedla mluvčí plzeňských celníků Jitka Blahutová.

„V době prohlídky celníci v bytě zajistili 8052 kusů již vyrobených pirátských kopií filmových a hudebních titulů a 10 800 kusů prázdných nosičů,“ dodala.

V době zásahu celníků byly vypalovací mechaniky v chodu. „Na místě byly zadrženy čtyři osoby podezřelé z trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorských a práv k databázi a z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiným označení zboží,“ pokračovala mluvčí celníků s tím, že jedna z osob navíc neměla na území ČR povolený pobyt už od roku 2008 a snažila se při zásahu uniknout a ukrýt se.

Činnost uvedené organizované skupiny, která se podílela na výrobě i distribuci nosičů, monitorovali celníci od června letošního roku v rámci trestního spisu s krycím názvem Brake.

„V bytě celníci zajistili daktyloskopické stopy a listinné důkazy prokazující zapojení podezřelých osob do trestné činnosti. Hodnota zajištěného zboží byla celkem odhadnuta na 3,6 miliónu korun a únik na spotřební dani ze zajištěných cigaret činí 503 tisíc korun,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám