Hlavní obsah

Dotelefonoval a začal se ohánět pistolí. Střelbu ukončili až vsetínští strážníci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Krátce po nedělním poledni spustil opilý muž střelbu u autobusového nádraží ve Vsetíně. Jeho řádění ukončili až strážníci městské policie, kteří střelce zadrželi. Muž střílel z plynové pistole. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Svědek na policii oznámil, že u autobusového nádraží v ulici Nádražní ve Vsetíně chodí nějaký muž, který střílí z pistole,“ uvedla mluvčí policie Lenka Javorková.

Na místo střelby jako první dorazili strážníci, kteří muži zabavili plynovou pistoli. Výtržník, kterého zadrželi, měl v dechu 2,5 promile alkoholu.

„Podle svědků měl muž nejprve sedět na lavičce na nádraží, pak hlasitě křičet do telefonu a jít od nástupiště směrem k poliklinice, přičemž čtyřikrát vystřelil do vzduchu,“ doplnila mluvčí.

Dvaačtyřicetiletému muži v pondělí policisté sdělili podezření z trestného činu výtržnictví a poté ho propustili na svobodu. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám