Hlavní obsah

V kauze smrti tří lidí na otravu metylalkoholem je první obviněný, už sedí ve vazbě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V případě úmrtí tří lidí, kteří v uplynulém týdnu v Havířově a v Ostravě zemřeli po požití nekvalitních lihovin, už policie obvinila první osobu. Velmi rychle poté, co byl šestatřicetiletý muž obviněn, ho soud poslal i do vazby.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zdravotní stav pacientů hospitalizovaných v Havířově po vypití zřejmě nelegálně upraveného alkoholu zůstává i nadále vážný. Většina z nich s největší pravděpodobností bude mít trvalé následky, mimo jiné poškozený zrak.

Článek

Zatím není jasné, zda obviněným je obchodník, anebo výrobce jedovaté lihoviny. Policie totiž zatím z taktických důvodů nechce zveřejnit informaci, z jakého konkrétního trestného činu je šestatřicetiletý muž z Havířova obviněn.

Další muž se otrávil na jihu Moravy

„Nyní je možné také sdělit, že policisté územního odboru Karviná přijali oznámení o další možné intoxikaci metylalkoholem. Jedná se o muže, který je hospitalizovaný na jižní Moravě, ale na Havířov má vazby,“ informovala mluvčí ,moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

„Vzhledem k dalším probíhajícím úkonům trestního řízení by bylo netaktické se blíže vyjadřovat k podrobnostem, které se případu týkají,“ dodala mluvčí.

Stav pacientů, kteří jsou hospitalizováni v nemocnicích kvůli otravě metylakoholem, je i nadále kritický. Většině z nich hrozí, že oslepnou. Podle dostupných informací je hospitalizováno už šest osob.

Po požití nekvalitního alkoholu, který se objevil ve stáncích v Havířově a možná i v dalších městech, zemřeli v uplynulých dnech tři lidé - manželský pár ve věku 49 a 52 let a ve čtvrtek ještě 59letý muž.

Policie již ve čtvrtek v Havířově-Šumbarku v jedné z trafik zajistila dva barely čepovaného alkoholu, který nyní podrobuje expertíze. Varovala občany Havířova, aby veškerý stáčený alkohol, nakoupený v posledních dnech, raději nepili a aby o nákupu informovali nejbližší policejní stanici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám