Hlavní obsah

Výbuch v cukrárně ohlušil centrum Náchoda

– Náchod
Právo,

Hlasitý výbuch se v sobotu ozval v prostoru na pěší zóně v centru Náchoda a vyděsil tamní obyvatele. V místní cukrárně vybuchl stroj na výrobu zmrzliny a zranil jednu ze zaměstnankyň prodejny.

Foto: Policie ČR

Poškozený stroj na výrobu zmrzliny.

Článek

„Policisté, kteří se ihned po nahlášení výbuchu dostavili na místo, zjistili, že výbuchu zřejmě předcházela technická závada na zařízení, určeném pro výrobu zmrzliny. Na místo byl přivolán policejní technik, který provedl ohledání a dokumentaci události. Další policisté v místě uklidňovali veřejnost,“ uvedla mluvčí krajské policie v Hradci Králové Lenka Burýšková.

Při výbuchu byla lehce poraněna čtyřiačtyřicetiletá žena, která v té době v cukrárně pracovala. Zranění ji ošetřili lékaři. K jinému zranění osob nedošlo.

„Žena byla za necelé čtyři minuty v péči záchranářů. Po vyšetření o ošetření zranění byla žena při vědomí transportována na chirurgické oddělení Oblastní nemocnice Náchod,“ dodal mluvčí královéhradecké záchranky Tomáš Ježek.

Při nehodě bylo poškozeno vnitřní zařízení cukrárny. Hmotná škoda zatím nebyla vyčíslena. Případ je šetřen pro podezření z technické závady.

Reklama

Výběr článků

Načítám