Hlavní obsah

Alkohol, jímž se otrávil manželský pár, se zřejmě prodával v trafice

Právo, Aleš Honus
Havířov

Policie během razie v trafikách v Havířově-Šumbarku zajistila větší množství alkoholu, po jehož požití zřejmě zemřel manželský pár a dalších několik lidí je ve vážném stavu v nemocnici. Jeden ze stánků v Havířově-Šumbarku, který policisté prohledali, je i nadále ohraničen červenobílou páskou a stojí zde policejní auto. Stav dalších čtyř pacientů, kteří jsou hospitalizováni v havířovské nemocnici, je vážný.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie ve čtvrtek pozdě odpoledne prohledala několik stánků v Havířově-Šumbarku, jeden z nich je dosud uzavřen.

Článek

„Zajistili jsme určité množství podezřelého alkoholu, který bude podroben expertíze. Zároveň pokračujeme v pátrání po zdroji těchto lihovin,“ uvedla v pátek dopoledne mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Kvůli otravě alkoholem bylo v posledním týdnu v havířovské nemocnici hospitalizováno několik lidí. Další 59letá žena pravděpodobně ze stejných příčin zemřela podle dosud nepotvrzených informací v ostravské fakultní nemocnici, její 62letý manžel zemřel před několika dny doma.

„Otrava mohla být způsobena požitím čepovaného tvrdého alkoholu, především v lokalitě Havířova-Šumbarku,“ uvedl mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Podle informací, které poskytla v pátek nemocnice, je v Havířově v současné době hospitalizovaná pacientka v kritickém stavu. Byla u ní jednoznačně prokázaná otrava metylalkoholem po konzumaci nekvalitní lihoviny. „Nemůžeme vyloučit, že s tímto případem souvisí stav dalších tří pacientů přijatých v posledních dnech. Pacienti jsou ve věku od 50 do 60 let,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice Jaroslav Lux.

Policie už ve čtvrtek vyzvala občany v Havířově, aby se zdrželi konzumace jakéhokoliv neoznačeného alkoholu, zejména pak alkoholu čepovaného. „Všechny občany, kteří takový alkohol zakoupili, vyzýváme, aby jej nekonzumovali a vyrozuměli Obvodní oddělení Policie České republiky Havířov 1 osobně, nebo na tel. čísle 974 744 651, případně na bezplatné lince 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám