Hlavní obsah

Hrošík v zoo ve Dvoře Králové těžce zranil ošetřovatelku

– Trutnov • Aktualizováno

V Zoologické zahradě Dvůr Králové nad Labem ve středu hrošík liberijský těžce zranil ošetřovatelku. Záchranáři ženu ve stabilizovaném stavu letecky převezli na urgentní příjem hradecké fakultní nemocnice.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hrošík liberijský v královédvorské zoo.

Článek

"Příčiny nehody ZOO Dvůr Králové vyšetřuje a zatím nebude k události poskytovat žádné další informace," informovala mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Náměstek ředitele hradecké Fakultní nemocnice Zdeněk Tušl ve středu odpoledne potvrdil, že zraněná žena je ve vážném stavu. Má těžce poraněnou nohu a ztratila hodně krve, řekl Tušl a dodal, že ženu čeká operace.

Neštěstím se zabývá také trutnovská policie. "Zranění chovatelky vyšetřujeme, podle informací z místa hrošík jednu z chovatelek kousl do nohy," řekl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Hrošík liberijský je trpasličí druh hrocha, jeho domovinou jsou pralesy Západní Afriky. Dorůstá délky asi 150 centimetrů, při výšce 75 až 85 centimetrů dosahuje váhy 160 až 270 kilogramů.

Poslední zranění zvířetem v dvorské zoo podle dostupných informací zaznamenali v únoru, kdy čtyřtunová slonice napadla šestadvacetiletého ošetřovatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám