Hlavní obsah

Z táborského domu hasiči v noci evakuovali 113 lidí, hořel byt

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Nezáviděníhodnou noc zažili táborští obyvatelé v Lužnické ulici, když je dvě hodiny po půlnoci vzbudili hasiči, kteří museli evakuovat celkem 113 lidí, kvůli požáru v jednom z bytů. Dva muži a dvě děti skončili v nemocnici, protože se nadýchali zplodin.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při požáru bytu museli hasiči evakuovat 113 lidí

Článek

"Příčiny vzniku požáru vyšetřujeme," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Zásah začal krátce po 2:00 a podařilo se zabránit tomu, aby se plameny šířily dál, dodala. Vzhledem k zakouření celého domu však museli být všichni obyvatelé evakuováni.

„Celkově bylo evakuováno 113 osob, 22 z nich, převážně dětí, bylo přechodně ubytováno v azylovém domě, dalších 45 pak v prostoru bývalé 8. ZŠ ve Světlogorské ulici na táborském Sídlišti nad Lužnicí,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Obyvatelé byli převezeni autobusem MHD

"Ve škole lidé dostali přikrývky, lůžka a případně náhradní oblečení, pokud je potřebovali," řekla Matějů. Podle ní se lidé po odvětrání domu boudou moci vrátit do svých bytů.

Hasiči požár zlikvidovali v 5:11. Oheň podle předběžného odhadu způsobil škodu zhruba 80 000 korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Škoda činí 80 tisíc korun

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám