Hlavní obsah

Dodávka srazila šestiletého chlapce, řidič nadýchal přes tři promile

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Šestiletého chlapce srazila v pondělí večer dodávka ve Frýdku-Místku. Dítě utrpělo vážné zranění a po vyšetření ve frýdecko-místecké nemocnici ho vrtulník přepravil na specializované pracoviště do Ostravy.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O nehodě informoval v úterý ráno mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. „Operačnímu středisku záchranné služby bylo v devatenáct hodin nahlášeno, že se střetl dodávkový automobil s dítětem. Na udané místo ihned vyjela posádka s lékařkou a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Šestiletý chlapec byl po střetu při vědomí, utrpěl však poranění v oblasti břicha, vícečetné oděrky a zasahující lékařka nevyloučila možné poranění v oblasti pánve,“ uvedl Humpl.

Záchranáři malého pacienta ošetřili a následně přepravili na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku. „Během večera pak zajišťovala záchranná služba další transport dítěte, u něhož následná vyšetření ukázala vážné poranění pánve. Chlapec byl přepraven na heliport a následně vrtulníkem do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal mluvčí.

"Policisté řidiči při dechové zkoušce naměřili 3,08 promile alkoholu v dechu. Nehoda je i nadále předmětem vyšetřování," řekl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám